Gevelreiniging op stelling

DUURZAME INVESTERING
VOOR JE WONING OF BEDRIJF

Een pand dat langdurig zijn goede staat blijft behouden vereist vanzelfsprekend regelmatig een onderhoud. Daarmee doelen we niet alleen op de grondige reiniging ervan, maar ook op de (extra) bescherming die we kunnen aanbrengen tijdens het nazicht van je woning of bedrijf. Een duurzame investering, voor een huis met een blijvende, mooie uitstraling.

NAUWKEURIGE ANALYSE
VOOR DE BEHANDELING

We beginnen met een nauwkeurige analyse, waarin we nagaan welke producten en behandelingen zich precies lenen tot jouw bouwstoffen. Ieder materiaal heeft immers zijn eigen karakteristieken en vergt dus een unieke aanpak. Zo zullen metalen zoals RVS en aluminium logischerwijze een andere benadering eisen dan steen, beton of hout.

Renoveren gevel Nove
 • ENKELE SPECIALISATIES

WAT KUNNEN WE VOOR JE DOEN?

Reiniging voor professionelen en particulieren
 • Gevel onderhoud renovatie

  Gevelrenovatie

  Gebarsten stenen, kapotte en lelijke voegen; wij zorgen ervoor dat het hersteld wordt en dat je gevel er weer spic en span uitziet.

 • Graffiti verwijderen

  Graffiti verwijderen

  Graffiti kan heel mooi en kunstig zijn, maar als je het aantreft op je pand, is het meestal zeer hinderlijk. Nove Reiniging zorgt ervoor dat je er geen spoortje meer van vindt.

  Er bestaan daarnaast speciale coatings die het voor de graffitikunstenaars onmogelijk maken om je gevel te versieren. Uiteraard kunnen wij deze coating voor jou verzorgen.

 • Gevel onderhoud hydrofuge

  Hydrofuge:
  vochtwerend product aanbrengen

  Het aanbrengen van waterafstotende middelen om je gevel voor lange tijd te beschermen tegen externe invloeden.

 • Wadico kalei

  Kaleien

  De gevel van je woning een totaal ander uitzicht geven? Dan is je gevel kaleien zeker het overwegen waard. Het geeft de buitenmuren niet alleen een karakteristiek uitzicht, maar beschermt ze ook tegen allerlei weersinvloeden. Kaleien is een oude schildertechniek waarbij dunne kalkpleister met een blokkwast op de muur, meestal metselwerk, wordt uitgestreken.

  Kaleien wordt zowel toegepast bij gevels als binnenmuren en zowel bij nieuwbouw als renovaties. Het is de ideale manier om ze te voorzien van een degelijke behandeling en afwerkingslaag.

  De kalk vormt daarbij niet alleen een goede beschermingslaag tegen vocht en andere invloeden, het verbergt ook moeiteloos ongewenste oneffenheden. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt je gevel (of binnenmuur) door het kaleien ook een splinternieuwe authentieke look.

 • Nanocoating

  Nanocoatings:
  hoogwaardige coatings

  Nanocoatings voor aluminium, trespa en pvc: hoewel dit doorgaans duurzame materialen zijn, kunnen deze aangetast en vervuild worden door onder meer klimatologische omstandigheden. Om deze aantasting te vertragen/voorkomen kan Nove Reiniging een coating aanbrengen die speciaal voor dit doel ontwikkeld is.

 • Gevel onderhoud schilderen

  Schilderwerken

  Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld het bijwerken van krassen en beschadigingen in je schilderwerk, maar ook aan grotere projecten zoals het (opnieuw) schilderen van muren, kamers, bedrijfshallen et cetera.

 • Spuitkurk

  Spuitkurk

  Spuitkurk is de ideale vervanger van traditionele systemen voor renovatie door zijn ruime toepassingsmogelijkheden om tegelijkertijd ook te decoreren, alsook door het grote prijsverschil met die systemen. Bovendien is het esthetisch uitzicht fantastisch. In tegenstelling tot verf (kurk voorkomt afschilfering door vocht) en cotegran (door zijn buigzaamheid voorkomt kurk barsten), biedt kurk thermische en geluidsisolatie, het ademt en is waterafstotend. De fabrikant garandeert voor een periode van 10 jaar de kwaliteit van het geleverde product, dat enkel door erkende installateurs aangebracht wordt.

  • Energiebesparend.
  • Anti-condensatie en reductie van koudebruggen.
  • Geluiddempend (vermindering tot 8-10 decibel).
  • Herstelling en omhulling van buitenlagen (eternit en platen) met het oog op hun esthetische renovatie. Tegelijkertijd zorgt het product voor de thermische en geluidsisolatie alsook voor de afdichting.
  • Bescherming en herstelling van roofing terwijl er ook thermische isolatie geboden wordt, zodat de aantasting van de roofing door de tand des tijds tegengegaan wordt.
  • Langdurig behoud van zijn eigenschappen en kenmerken; weersomstandigheden hebben er geen invloed op. Regelmatig opnieuw verven behoort tot het verleden.
  • Voorkomt door zijn soepelheid de vorming van barsten in de gevels.
  • Geschikt voor alle toepassingen waarbij een betere thermische isolatie en een mooier uitzicht nodig zijn.
 • Torbostralen

  Torbo-stralen:
  zachte gevelreiniging

  Torbo-stralen ofwel soft/nevelstralen is een unieke reinigingstechniek om oppervlakken zoals gevels, natuur -en hardsteen te reinigen zonder schade te maken.

  De reiniging gebeurt onder lage druk (5-8 bar) waardoor de kans op beschadiging nihil is. Het straalmiddel wordt vermengd met water en d.m.v. luchtdruk op het te reinigen oppervlak gespoten. Door de aanwezigheid van dit water wordt de stofproductie nagenoeg nihil.

  Afhankelijk van de vervuilingsgraad en de kwaliteit en sterkte van het oppervlak kunnen de luchtdruk en de toevoer van het straalmiddel worden ingesteld. Het meest gebruikte straalmateriaal is olivinezand in diverse hardheden. Hiernaast kan er ook gestraald worden met kalk, garnet, glasparels, etc.

 • Voegwerk

  Voegwerken

  Mogelijkheden voor voegwerken zijn:

  • Voegen herstellen
  • Voegen uitslijpen/uithakken
  • Nieuw voegwerk

  Bij het renoveren van een gevel is het soms nodig om de voegen te verwijderen om deze vervolgens opnieuw te voegen. De verwijdering kan door middel van uithakken of uitslijpen. Soms is het verwijderen niet nodig en volstaat het om de kapotte stenen te vervangen of krimpscheuren te behandelen. Uiteraard kan je ook bij ons terecht voor het aanbrengen van nieuw voegwerk.

Kantoor België
Lodewijk de Raetstraat 73
B-3920 Lommel
BE 0898.492.588

info@nove-reiniging.com
+32 (0)11 – 74 92 03
+32 (0)495 – 12 77 55

Kantoor Nederland
Ambachtsweg 5 T
5531 AC Bladel
kvk 20086712
btw NL 152359795B01

info@nove-reiniging.nl
+31 (0)6 21 21 11 89

24/7 service voor onze vaste klanten voor dringende gevallen

Dealer België

Stel hier je vraag